شکستگی بینی Nasal Fracture

به دلیل اینکه بینی جلویی ترین قسمت صورت است، بیشتر از سایر اجزای صورت در معرض ضربه قرار دارد و لذا شایع ترین شکستگی در صورت شکستگی استخوان بینی است. بسته به شدت ضربه وارده و جهت آن شکستگی بینی ممکن است منفرد، متعدد، بدون جابجایی و یا همراه جابجایی باشد. علائم شکستگی بینی به صورت تورم، کبودی و تغییر شکل ظاهری بینی است که تشخیص قطعی آن بر مبنای معاینه بالینی است. جا اندازی شکستگی بینی هم با بی حسی موضعی و هم با نیمه بیهوشی قابل انجام است. بعد از جا اندازی به مدت یک هفته روی بینی شما گچ طبی قرار خواهم داد که نقش آن محافظت در ضربات ناخواسته است. بعد از جا اندازی نیازی به استفاده از تامپون بینی نخواهد بود.

شکستگی استخوان بینی
شکستگی استخوان بینی

 

نکاتی که لازم است بدانید:

۱٫ حدوداً تا سه هفته بعد از شکستگی جااندازی آن امکانپذیر است و بعد از این مدت ممکن است بینی شکسته در همان حالت جوش بخورد و برای اصلاح آن نیاز به جراحی پلاستیک بینی باشد.
۲٫ شکستگی بینی هرچه زودتر جا اندازی شود نتیجه آن بهتر است.
۳٫ در مواردی ممکن است ضربه وارده آنقدر شدید نباشد که باعث شکستگی شود اما باعث تجمع خون در زیر مخاط تیغه بینی شود و این امر باعث انسداد تنفسی از یک یا دو طرف بینی شود. چنانچه به این مشکل توجهی نشود باعث از بین رفتن غضروف تیغه بینی می شودو در نتیجه شکل ظاهری بینی اصطلاحا زین اسبی می شود. لذا چنانچه بعد از وارد آمدن ضربه به بینی شما، تنفس از یک یا هر دو سوراخ برای شما مشکل گشت، حتما بطور اورژانسی به پزشک خود مراجعه نمایید.
۴-بعد از جا انداختن شکستگی بینی معمولا احتیاج به تامپون بینی نیست مگر شرایط خاصی وجود داشته باشد.
۵-معمولا بعد از جا انداختن شکستگی بینی برای محافظت اسپلینت یا قالب گچ روی بینی قرار داده می شود.